Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 12 januari 2018

Nieuwe huizen en gebouwen gasloos en energieneutraal

D66 wil dat alle huizen en bedrijfsgebouwen die in de gemeente Alphen aan den Rijn gebouwd gaan worden ook direct energieneutraal zijn. Ook dienen deze panden niet meer op het gasnet te worden aangesloten.

De tijd van praten en kleine stappen is voorbij. Als we de klimaatdoelen van Parijs serieus nemen, maar ook de Groningse problemen met de winning van aardgas, dienen we nu duidelijke stappen te ondernemen. Nieuwe huizen en bedrijfsgebouwen worden gebouwd om decennia lang mee te gaan. Daarom is het essentieel dat deze panden nu al volgens de laatste inzichten worden gerealiseerd.

Gezonde en duurzame toekomst

Dat betekent door isolatie, warmte-koude opslag, zonneboiler en/of zonnepanelen zorgen dat er ‘nul op meter’ staat. Al deze maatregelen zijn al beproefde methoden en daarmee dus snel en realistisch toepasbaar. Ook voor gas zijn er voldoende alternatieven. We kennen immers al een ‘gasloze’ wijk in Alphen. Nu nog nieuwe huizen en gebouwen op het gas aansluiten is investeren in oude, vervuilende en eindige technieken

D66 kiest voor een stevige inzet voor een gezonde en duurzame toekomst. De meter op nul en af van het gas!