Steun ons en help Nederland vooruit

Maurits de Vries

Raadslid

37 jaar

Alphen aan den Rijn

Wie ben je?
“Maurits de Vries, geboren en opgegroeid in Alphen aan den Rijn.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“Ik werk als adviseur corporate communicatie & pers bij Hogeschool Leiden. In mijn vrije tijd doe ik aan korfbal. Deze sport beoefen ik al sinds mijn tiende en is in al die jaren vergroeid geraakt met mijn leven. Verder ga ik graag bij mijn zus langs om leuke dingen te doen met mijn twee nichtjes (6 & 3) en mijn neefje (4). Op zondagmiddag kijk ik graag voetbal (voornamelijk Feyenoord). Regelmatig ben ik ook in één van de Alphense kroegen te vinden voor een biertje of wijntje met vrienden.”

Favoriete tv-programma?
“Expeditie Robinson en Wie is de mol?. Verder kijk ik vooral veel Netflix. Favorieten daar zijn: Homeland, House of Cards, Modern Family, Designated Survivor en The 100.”

Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat luister je op Spotify?
Boek: ‘Broers, vijanden’ van Sabri Louatah. Het is het tweede deel van de reeks De Wilden. ”

“Spotify: Heb een afspeellijst waar nummers op staan van Bruno Mars, Mika, Ed Sheeran, Justin Bieber, Nick & Simon en Lil’Kleine! Ook vind ik het leuk om concerten te luisteren van de Toppers, Ladies Of Soul, Guus Meeuwis en Robbie Williams.”

Favoriete vakantieland?
“Zonder twijfel Griekenland. De eilanden zijn schitterend, het eten is fantastisch en het weer is lekker!”

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
“Ik denk toch wel Zegerplas en dan vooral het strandje bij Wet&Wild. Met lekker weer is het daar echt genieten van het uitzicht over de Zegerplas.”

Waarom lid geworden van D66?
“Voor mij heeft dat twee redenen. D66 is voor mij de partij waar je echt jezelf kan en mag zijn, ongeacht je afkomst en geaardheid. Ik vind dat voor mezelf belangrijk, maar ook voor anderen. Verder is D66 de partij die iedereen perspectief en kansen wil bieden. Daar lever ik graag een bijdrage aan.”

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
“Ik wil dat de inwoners van Alphen aan den Rijn zich betrokken en gehoord voelen bij de onderwerpen die het persoonlijke leven aangaan. Daar maak ik mij in de fractie hard voor. Net zoals voor de groepen mensen die om welke reden ook minder makkelijk meekomen in de samenleving. Ook die mensen verdienen perspectief.”

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
“Natuurlijk het gehele verkiezingsprogramma, maar daarin moet je realistisch zijn. Dat gaat niet lukken. Ik ga mij hard maken voor het dichter bij de inwoner organiseren van de lokale democratie. Niet over, maar met de inwoner beslissen. In ons verkiezingsprogramma doen we daar denk ik echt mooie voorstellen voor.”

Welk thema spreekt je het meeste aan in ons verkiezingsprogramma?
“Dat is vast geen verrassing maar het hoofdstuk waar we onze voorstellen doen over participatie van de inwoner spreekt me erg aan. Maar ook de hoofdstukken over onderwijs en werken vind ik erg belangrijk aangezien we daar concrete maatregelen nemen om mensen perspectief te bieden door bijvoorbeeld laaggeletterdheid aan te pakken, maar ook door maatregelen te nemen in het armoedebeleid.”

Meer van Maurits de Vries