Steun ons en help Nederland vooruit

Corian Messing

Commissielid

59 jaar

Alphen aan den Rijn

Wie ben je?
“Ik ben Corian Messing, ik woon alleen en heb twee studerende kinderen die in Rotterdam en in Utrecht wonen.”

Wat doe je in het dagelijkse leven?
“In het dagelijkse leven ben ik fulltime student aan de Leidse universiteit. Ik volg colleges en ik ben bezig mijn bachelor Duitse taal en cultuur te halen. In mijn vrije tijd ga ik graag naar voorstellingen in Castellum of in andere steden, het liefst naar cabaret, toneel of muziek. Tegenwoordig iets minder vaak naar de film.”

Favoriete tv-programma?
“Mijn favoriete tv-programma is een Duitse crime-serie: Tatort. Op de Nederlandse tv kijk ik graag naar Lubach.”

Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat luister je op spotify?
“Op mijn nachtkastje ligt nu Alex Boogers: “Alleen met de Goden”, maar daar moet ik nog aan beginnen en het ook het nieuwe boek van Irvin D. Yalom: “Dicht bij het einde, terug naar het begin”. Yalom is een Amerikaanse psychiater, die erg mooie boeken schrijft. In dit boek heeft hij zijn herinneringen beschreven. Op Spotify luister ik meestal naar Iraanse muziek. Een student uit mijn groep stamt uit Iran en heeft mij veel geleerd over de prachtige muziek en niet te vergeten het heerlijke Iraanse eten.”

Favoriete vakantieland?
“Natuurlijk ga ik graag naar Duitsland. Maar ik houd ook van Amerika en ga graag naar New York. Deze zomer was ik in Azerbeidzjan en ik vond het een prachtig land. Daar wil ik zeker nog eens terug.”

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
“Voor mij is en blijft het mooiste plekje in Alphen de Heimanswetering, ter hoogte van het Galjoen en de jachthaven. Daar houdt de stad op en begint het platteland. Je kijkt mooi uit over de molen en de velden en soms hoor je de koeien.”

Waarom lid geworden van D66?
“Ik ben inmiddels een jaar of acht lid van D66. Ik ben lid geworden in een tijd dat D66 tot een hele kleine partij was gekrompen. Pechtold was in die tijd de enige die in debat ging met Wilders en duidelijk maakte een andere mening te hebben. Misschien dachten andere politici hetzelfde als Pechtold, maar zij zeiden weinig.”

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
“Ik wil graag bijdragen aan een sterke fractie. Als raadslid komt er veel op je af: je moet veel voorbereiden, veel informatie verzamelen en veel werkbezoeken afleggen. Fijn als we al dat werk met meer mensen kunnen delen en daar wil ik graag bij helpen, omdat ik ervan overtuigd ben dat we met het realiseren van de ideeën van D66 de wereld in Alphen verbeteren.”

 Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
“De gemeenteraad is voor mij voorlopig nog ver buiten bereik. Wat niet wegneemt dat ik ook in de fractie hopelijk goed ondersteunend werk kan verzetten.”

Welk thema spreekt je het meeste aan in ons verkiezingsprogramma?
“Ik vind momenteel de thema’s rond wonen en mobiliteit heel interessant, zoals de vraagstukken rondom het al dan niet verlengen van de Bruins Slotsingel, het wel of niet bouwen in de Gnephoek en de verkeersstromen bij Boskoop en Hazerswoude. Allemaal ingewikkelde kwesties, met veel consequenties voor de mensen die daar wonen. Dat maakt dat discussies echt ergens over gaan. Het doet ertoe wat daar wordt besloten en dat maakt het boeiend om daarmee bezig te zijn.”

Meer van Corian Messing