Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 juni 2021

Gert van den Ham kandidaat-lijsttrekker

Gert van den Ham is de kandidaat-lijsttrekker voor D66 Alphen aan den Rijn tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De huidige fractievoorzitter is de enige kandidaat, formeel wordt hij de lijsttrekker nadat het interne verkiezingsproces is voltooid.

Inmiddels vervul ik al weer vele jaren partij- en vertegenwoordigende functies binnen D66. Functies die me energie gaven en nog volop geven. Mezelf kunnen inzetten voor het uitdragen én realiseren van  partij-doelen, samen  met anderen, is waar ik het ‘voor doe’. Het motiveert en inspireert me. Sinds ruim drie jaar ben ik voorzitter van de Alphense gemeenteraadsfractie (raads- én commissieleden); gedreven en met plezier.”

Krachtig D66-geluid

“Na evaluatie met de fractie en zelfreflectie heb ik besloten me als kandidaat-lijsttrekker aan te melden. Het klinkt clichématig wellicht als ik zeg dat in Alphen aan den Rijn aantoonbaar nog veel te doen is op ‘grote dossiers’ als: wonen, duurzaamheid, onderwijs, cultuur, versterking economie, verbetering gemeentelijke financiën. Op al deze thema’s/onderwerpen moeten ook in de komende jaren krachtige D66-geluiden worden gehoord. Graag wil ik hierin het voortouw (blijven) nemen, vanuit het sterke besef dat dit alleen succesvol kan met een goede verkiezingsuitslag, (wederom) een sterke fractie en een goed geoliede regionale afdeling en bestuur.”

We laten iedereen vrij, maar niemand vallen

“Voor het eerst in mijn leven vond ik een motto van de (landelijke) D66-campagne zó treffend: ‘we laten iedereen vrij, maar niemand vallen’. Ik geloof niet in een betuttelende overheid, die de maat neemt en bevoegdheden en verantwoordelijkheden opeist. Ik geloof wel in een overheid die ruimte laat aan inwoners, die in veel verschillen, maar elkaar in het reguliere maatschappelijke verkeer niet de maat nemen, maar wel (onder)steunen als de omstandigheid of situatie hierom vraagt.”