Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 april 2021

D66 staat niet te juichen bij komst distributiecentrum

De mogelijke bouw van een groot distributiecentrum bij de Steekterpoort, naast de Overslag Terminal is al jaren een punt van discussie in Alphen aan den Rijn. Raadslid Pieter Jan Morssink zei hierover in de commissie: “Wij zijn niet blij met grote dozen in het landschap. Maar als het dan toch moet, is dit de logische locatie.”

Distributiecentrum drukt op kwetsbare infrastructuur

Door de komst van het distributiecentrum zal ook meer vrachtverkeer veroorzaken, naar verwachting ongeveer 830 vrachtwagens per etmaal. Daarom heeft D66 aandacht gevraagd voor de kwetsbare infrastructuur in onze regio, die hierdoor meer onder druk zou kunnen komen te staan, bijvoorbeeld het kruispunt bij Hazerswoude, maar ook de De Zijde in Boskoop vanwege opening van de Hefbrug voor containerschepen.

Lees het artikel dat Alphens.nl hierover schreef.

Thema

Economie & Werk

D66 staat voor perspectief en kansen voor iedereen. Het hebben van werk is daarvoor belangrijk: het zorgt voor inkomen, sociale contacten en sociale binding, je hebt het gevoel ergens bij te horen. Voor hen die het nodig hebben, bieden we ondersteuning. We zetten in op het tegengaan van armoede. D66 wil ondernemerschap stimuleren en werkgelegenheid creëren in de gemeente. Daarin richten we vooral op bedrijven die iets extra’s brengen in de gemeente en stimuleren we nieuwe initiatieven.

Lees meer