Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 augustus 2018

D66-raadslid Richard Middelraad stopt

D66-raadslid Richard Middelraad heeft deze week bekend gemaakt zijn raadswerk per 1 september a.s. neer te leggen. In een verklaring laat hij weten dat hij door onvoorziene persoonlijke omstandigheden in september zal verhuizen naar de gemeente Midden-Delfland. Door het verhuizen naar een andere gemeente is het niet langer mogelijk om raadslid te zijn in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Enorm betrokken

De fractie heeft met teleurstelling kennis genomen van het aangekondigde vertrek van Richard. Fractievoorzitter Inge Prins: “Richard was een enorm betrokken raadslid. Hij heeft de afgelopen jaren de portefeuilles op het sociale domein, zorg, welzijn en jeugd, met verve ingevuld. Hij heeft enorm veel kennis en ervaring op dit dossier, dat zullen we enorm gaan missen. Maar bovenal gaan we een fijn fractielid missen.”

Vrijgekomen raadszetel

Maurits de Vries zal de vrijgekomen raadszetel gaan invullen. Maurits stond vierde op de lijst en is daarmee de eerstvolgende op de lijst. Hij was de afgelopen jaren als commissielid actief voor de D66-fractie. Fractievoorzitter Inge Prins: “Maurits heeft de afgelopen jaren al veel ervaring en dossierkennis opgedaan. En net als Richard heeft Maurits een enorme passie voor de sociale vraagstukken. Maurits heeft gelukkig laten weten bereid te zijn om raadslid te worden. We hadden ons als fractie dan ook geen betere opvolger kunnen wensen”. De beëdiging zal plaatsvinden in de raad van 27 september.