Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 28 september 2018

D66-raadslid Inge Prins neemt afscheid

D66-raadslid en fractievoorzitter Inge Prins heeft deze week laten weten per 1 oktober as. de Alphense gemeenteraad te zullen verlaten. In een verklaring laat zij weten dat het aanvaarden van een andere functie in Groningen de aanleiding is geweest voor de beslissing. Het combineren van het raadslidmaatschap en deze nieuwe functie is niet mogelijk.

Inge Prins was raadslid en fractievoorzitter sinds 2008 voor D66 in de Alphense gemeenteraad. Daarvoor was zij al sinds 2002 als commissielid actief voor de D66-fractie.

Pijn in het hart

De beslissing om te stoppen met het raadslidmaatschap was geen eenvoudige. Inge Prins: “Ik neem met pijn in het hart afscheid van de gemeenteraad en mijn fractie. Het was een heel mooie tijd en er komen ook nog veel belangrijke beslissingen aan. Gelukkig waren er voor D66 regelmatig successen te vieren. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger als raadslid, Pieter Jan Morssink, deze discussies goed en met argumenten zal voeren. Met al zijn ervaring en kennis kan ik me geen betere opvolger wensen.”

Inzet en deskundigheid

Gert van den Ham, die Inge Prins met ingang van 1 oktober as. zal opvolgen als fractievoorzitter, kijkt met veel genoegen terug op de vele jaren dat Inge Prins voor D66 in de gemeenteraad van Alphen actief was: “Met veel inzet en deskundigheid heeft Inge het Alphense belang altijd voorop gesteld. In eigen D66-kringen was zij koersgericht en betrokken. We zullen haar gaan missen in de Alphense politiek”.

Met deze wissel bestaat de fractie nu uit de drie raadsleden: Gert van den Ham (fractievoorzitter) , Maurits de Vries en Pieter Jan Morssink. Deze ploeg heeft een mooie mengeling van ervaring en nieuw talent. Met elkaar hebben ze er alle vertrouwen in dat ze de speerpunten van de D66-fractie goed voor het voetlicht zullen brengen.