Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 maart 2018

Trots, tevreden en teleurgesteld

Deze 3 woorden vatten het gevoel samen na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen week. Trots op de enorme inzet van een grote groep vrijwilligers die de afgelopen weken, soms bij ijzige temperaturen, campagne hebben gevoerd. Deze campagne was qua diversiteit aan uitingen, aantal betrokken leden en financiële inzet de grootste uit de Alphense D66 geschiedenis. Tevreden met de constatering dat ongeveer 1 op de 13 stemmers het vertrouwen aan D66 heeft gegeven (7,5%). In absolute aantallen hebben ruim 200 mensen meer op D66 gestemd dan 4 jaar geleden. Teleurgesteld omdat de uitkomst is dat we een zetel moeten inleveren. Dat betekent dat we minder invloed zullen kunnen uitoefenen dan we graag zouden willen.

Tijd van (in)formeren

De tijd van (in)formeren is aangebroken. Pieter Hilhorst zal na consultatie van alle partijen volgende week zijn rapport aan de raad aanbieden. Daarna kunnen de onderhandelingen tussen de beoogde coalitiepartners gaan starten.
D66 ziet gezien de uitslag in eerste instantie daar geen rol voor zichzelf weggelegd.

Naar verwachting zal D66 de komende 4 jaar dus oppositie gaan voeren. Dat zullen we scherp en opbouwend doen en altijd op de inhoud. Dat zijn we onze leden, onze kiezers en alle inwoners van de gemeente verplicht. En ook vanuit de oppositie krijgt D66 het heel vaak voor elkaar!